Welkom
in ons team

Teamdenkers en perfectionisten. Maar ook grappenmakers en wijsneuzen. Je vindt ze allemaal bij Apotheek Voorzorg. Werken bij Apotheek Voorzorg is een serieuze job en we zijn allemaal verschillend. Wat we met elkaar delen is Limburgse gezelligheid en een drive om iedere dag de klus te klaren.

Ontmoet jouw collega’s.

Bekijk verhalen

Kay

Ontmoet Kay. Kay is 29 jaar. Een harde werker. Ambitieus. En dat wordt beloond! Vier jaar geleden kwam hij via het uitzendbureau binnen bij Apotheek Voorzorg. “Ik zocht een goedbetaalde baan met uitzicht op een vast contract.”

Na vier jaar is Apotheek Voorzorg zijn tweede thuis geworden. “Mijn werk is meer dan een plek om geld te verdienen, ik noem het wel eens ‘a way of life’. Daarmee bedoel ik dat je als collega moet begrijpen dat het om mensenlevens gaat. Het is hard werken om op tijd alle medicatierollen foutloos de deur uit te krijgen. Om die uitdaging aan te gaan moet er een bepaalde drive in je zitten!”


Die drive… die zit wel snor. Kay is na zijn uitzendperiode bij Apotheek Voorzorg in Elsloo in dienst gekomen. Vrij snel kreeg hij een vast contract. Met continu 1-op-1 begeleiding heeft Kay intern een opleidingstraject gevolgd om zich alle taken van een productiemedewerker eigen te maken. Tot er een vacature vrij kwam tot aanspreekpunt. Een leidinggevende functie waarbij je letterlijk aanspreekpunt bent voor al je collega’s. “Ik was de gelukkige! Nu mag ik mijn collega’s coachen, dat is super tof want we zijn écht een team!”

Alle kansen om te groeien grijp ik aan
De machine kan mijn ogen niet overnemen

Samira

Een gangmaker. Dat is Samira. Altijd vrolijk en goed in de omgang met haar collega’s. “Ik kom met plezier naar mijn werk en ga ook weer met een lach naar huis.”
Dat is niet zomaar, Samira heeft het duidelijk naar haar zin als allround productiemedewerker. Het in ploegen werken bevalt haar prima. Haar taak is het controleren van de bijna 70 machines in het machinepark. Er mag geen machine stilvallen en sommige machines worden handmatig gevuld met de juiste medicijnen. “Dat is een proces dat continu doorloopt en waarbij je goed op moet letten dat je geen fouten maakt. Je moet echt je hoofd erbij houden.” Waarom dat is? Werken bij Apotheek Voorzorg in Elsloo betekent een verantwoordelijkheid voor mensenlevens. De medicatie die Samira handmatig toevoegt aan de machine komen in de medicatierol voor een patiënt. “We dragen bij aan een goede gezondheid, dat vind ik heel mooi!”


Samira heeft intern de opleiding AAA gevolgd. Dat betekent dat ze assistent is van de apothekersassistent. Wat dat inhoudt? Ze heeft na de opleiding extra taken en verantwoordelijkheden gekregen die het werk als productiemedewerker extra uitdagend maken!

Nicole

Wordt Nicole jouw nieuwe collega? Eén ding is zeker, op haar kun je vertrouwen! Drie jaar geleden zocht Nicole een parttime baan in de omgeving van Stein, Sittard en Elsloo waarbij ze geen fysiek zwaar werk hoefde te leveren en niet met vuile handen thuis zou komen. “Dat is bij andere productiebedrijven in de omgeving vaak wel zo!” Ze kwam uit bij Apotheek Voorzorg, gelukkig maar!

Daarnaast vindt ze in ploegen werken een groot voordeel. “De diensten wisselen iedere week af. De ene week heb je ochtenddienst en begin je om 06.30 uur in de ochtend. Ik vind het fijn om die weken op tijd thuis te zijn en nog een lange avond te hebben. De andere week heb je middagdienst vanaf 15.00 uur en heb je ’s ochtends alle tijd. Bijvoorbeeld om boodschappen te doen en thuis op je gemak op te starten. Door die afwisseling kan ik werk en privé veel beter combineren!”


We zijn drie jaar verder en Nicole heeft haar plekje in het team helemaal verdiend. “Het leuke aan ons team? Collega’s van alle verschillende leeftijden werken met elkaar samen. Het is een serieuze job maar we maken ook tijd voor een praatje en om samen een kop koffie te drinken in de kantine in Elsloo!"

Geef mij maar een schone werkplek
Ieder mens is anders, dat maakt het interessant

Rocky

Hoor je iemand bulderen van het lachen in Elsloo? Grote kans dat je Rocky tegenkomt. In eerste opzicht een stoere kerel. Als je hem leert kennen, een echt ‘mensenmens’. Een grapjas maar ook een harde werker. Rocky got it all!

De 35-jarige Limburger werkt al 12 jaar bij Apotheek Voorzorg. Hij kent de organisatie dan ook als geen ander en is allround productiemedewerker. “Nadat ik alle werkzaamheden had aangeleerd vond ik het tijd voor een volgende stap. Na overleg met mijn leidinggevende heb ik de kans aangegrepen om trainer te worden op de schouwafdeling bij Apotheek Voorzorg. Als trainer leer je collega’s hoe ze taken moeten uitvoeren, geef je tips en begeleid je het team zodat we samen optimaal presteren.” Schouwen vraagt focus en aandacht voor je werk. Jouw ogen zien wat de machine heeft gemist want je controleert de medicatierollen. Zitten alle pillen in het juiste zakje? Een belangrijke taak!


“Het leuke aan mijn rol als trainer vind ik dat ieder mens anders is. Ik moet iedere collega dan ook anders benaderen om hem of haar te kunnen helpen. Mijn collega’s en ik weten wat we aan elkaar hebben. Samen kunnen we de wereld aan!”

Joyce

Oog voor detail. Een perfectionist. Deze eigenschappen van Joyce zijn belangrijk voor een productiemedewerker!

“Ik ben opgeleid tot schoonheidsspecialiste. Ik werkte parttime in een beauty salon en gaf massages in een spa. Maar ik miste afwisseling. De zekerheid van een goed salaris. En leuke collega’s. Daarom zei ik het beauty-wereldje vaarwel en trok ik een witte jas van Apotheek Voorzorg aan.” Met stralende ogen vertelt Joyce over haar baan als productiemedewerker. Trots op haar werk en blij met haar collega’s in Elsloo.


“Er hangt een hele fijne sfeer op de werkvloer. Ook met de manager en leidinggevende is het prettig samenwerken.” Joyce legt uit hoe belangrijk het is om nauwkeurig te werken. “Als je slordig bent gaat het hier niet werken. Een klein foutje kan thuis bij de patiënt grote gevolgen hebben. Maar we maken ook zeker veel lol met elkaar”, glimlacht ze.

Stiekem ben ik echt een controlfreak
Werken met aandacht maakt het verschil

Shenna

De 28-jarige Shenna solliciteerde in 2014. Een tijdelijke baan, dacht ze toen. Niets is minder waar. De afwisseling, de doorgroeimogelijkheden én de werksfeer zorgde ervoor dat ze bleef!

Shenna staat meestal op de afdeling Bereidingen. Wat ze daar doet? “Verpakt in potjes en strips komen de medicijnen binnen vanuit de groothandel Mosadex C.V. Ik zorg ervoor dat de originele verpakking verwijderd wordt en de losse pillen verzameld worden voor in de medicatierol. Zo controleer ik of alle strips goed door de machine gaan, verzamel de volle potten en voorzie ze van het juiste etiket. Iedere taak bij Bereiden is anders maar je moet altijd alert zijn. Stel je voor dat de pillen in de verkeerde pot terecht komen? Ik ben bewust van die verantwoordelijkheid en dat maakt het werk extra uitdagend!”


Shenna benadrukt: “Iedere dag is anders. Het komt zelden voor dat je de hele dag hetzelfde doet.” Om al die verschillende taken aan te leren geeft de apotheker een uitgebreide basiscursus. Hierin worden alle belangrijke elementen en protocollen doorgenomen. Je staat er dus niet alleen voor!

Kom je in ons team?
Solliciteer nu!